Atatürk Üniversitesi öğrencileri, ‘amatör telsizcilik ve afet haberleşme teknikleri’ dersini çevrim içi olarak yerinde de gösterebilmek adına bu haftaki ders kapsamında acil durumlarda haberleşme, amatör telsizcilik ve resmi kurumlarla haberleşme gibi konular anlatıldı.
Atatürk Üniversitesi ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Erzurum Şubesi işbirliği ile Amatör Telsizcilik ve Acil Afet haberleşme gibi konuların seçmeli ders olması ve sürdürülebilirliği için alt yapının sağlamlaştırılması hususunda çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Faruk Baturalp GÜNAY (TA9BAT) ile TRAC Erzurum Şubesi Başkanı Ömer Faruk ÖZLER (TA9A) ve Şube sekreteri Gökhan BULUT (TA9M) ‘un katıldığı derste, öğrencilere acil durumlarda haberleşme, amatör telsizcilik, resmi kurumlarla haberleşme gibi konular hem teknik hem de teorik olarak anlatılıp birimdeki telsiz cihazlar tanıtıldı.
Atatürk Üniversitesi ile paydaşlık yaparak verilen dersleri zaman zaman sahada, üniversitesinin kendi platformunda ve dernek yerleşkelerimizde de gerçekleştiriyoruz. Bu tür faaliyetlerle kullanıcıların kendini geliştirmesinin yanı sıra katılımcılar ve öğrencilerin cihazları tanıyabilmesi ve ilerleyen dönemlerde kendisini geliştirebilmeleri için zemin hazırlamaya devam edeceğiz.
Nitelikli insan kaynağına ulaşmakta üniversitelerin önemi tartışılamaz. Bu anlamda Atatürk Üniversitesi ve çeşitli okullarda konferanslar düzenleyerek nitelikli insan kaynağına erişmeye çalışıyor, Afet ve acil durumda haberleşme, resmi kurumların haberleşmesi, amatör telsizcilik, amatör telsizci olarak ülkemize, milletimize nasıl katma değer sağlarız gibi teknik yapı ve pratiği kullanıp tüm konuları anlatıyoruz.
Öğrenciler yıl sonunda seçmeli dersten girdikleri sınavın haricinde isterlerse amatör telsizcilik sınavına da girip aramıza katılabiliyorlar. Bütün çaba ve gayretimiz haberleşmenin önemi ve Amatör telsizcilik alanında gelişmiş ülke seviyelerine ulaşma hedefiyle çalışıyoruz.
“Afet yönetiminde haberleşme olmazsa olmaz” ifadesi ile yola çıkan Dr. Öğretim Üyesi Faruk Baturalp GÜNAY (TA9BAT) söz konusu dersi dönem başından beri sürdürmekte, afet ve haberleşme bilincinin yerleşmesine gayret etmektedir. Kendisine bu fedakarlıklarından dolayı Teşekkür ediyoruz.
Çevrim içi derse yaklaşık 190 öğrencinin katıldığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Faruk Baturalp GÜNAY (TA9BAT), “Öğrencilere amatör telsizcilik lisansını alabilecek şekilde eğitimler ile başta temel olarak frekans bilgisi, telsiz veya diğer amatör cihazların kullanımı, uzun mesafe aktarım, anten çeşitleri, amatör telsizciliğe dair olabildiğince geniş kapsamlı bilgiler vermeye gayret ediyor.
Afet yönetiminde iletişim ve haberleşme çok önemli. Afet yönetiminde haberleşme olmazsa olmaz.” diyen Hocamıza desteğimizin devam edeceğini belirtir sevgi ve saygılar sunarız.